به گزارش خبرنگارقدس آنلاین از بیرجند، علیرضا رفیعیپور، در کارگروه سلامت و امنیت غذایی خراسان جنوبی اظهار داشت: عامل اصلی بیماری تب مالت میکروب است که در بدن دام تولید و افزایش مییابد که در این راستا خراسان جنوبی در سال 93 رتبه یک کشوری را در بحث مبارزه با تب مالت به خود اختصاص داده است.
وی با بیان اینکه طی دو سال گذشته اقدامات بسیاری در بحث شیر خام نیز صورت گرفته است، افزود: در این راستا طرح برنامه عملیاتی توسعه مبارزه با بیماری تب مالت در استان در 20 مهر ماه سال 94 تصویب شده است.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی بیان کرد: در قالب اجرای این طرح مخزن اصلی شیوع بیماری تب مالت شناسایی میشود و دامهای آلوده به این میکروب از چرخه تولید حذف میشوند.
رفیعیپور تصریح کرد: برای اجرای این طرح 3 میلیارد تومان اعتبار نیاز است اما متأسفانه برای اجرای این طرح تاکنون اعتباری دریافت نشده است.
وی خاطرنشان کرد: اجرای طرح مبارزه با بیماری تب مالت از سال جاری در استان آغاز شده است و به مدت سه سال ادامه دارد همچنین تأمین اعتبار برای این طرح یکی از مصوبات کارگروه سلامت در استان است.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با بیان اینکه باید منبع اصلی میکروب تب مالت از بین برود، یادآور شد: با توجه به اقدامات انجام شده، بیماری تب مالت در استان 70 درصد کاهش یافته است.
رفیعیپور با اشاره به اینکه در زمینه بهداشتی کردن مراکز عرضه شیرخام در استان اقدامات خوبی انجام شده است، اظهار داشت: در حال حاضر 95 درصد شیر در مراکز قانونی عرضه میشود و تنها 5 درصد از شیرخام به دور از چشم ناظران و در مکانها غیرمجاز عرضه میشود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 64 واحد لبنیاتی مجاز و قانونی به فروش محصولات لبنی و شیرخام مشغول هستند، افزود: روزانه 130 تن شیر در خراسان جنوبی تولید میشود.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: یکی از راهکارهای حذف میکروب تب مالت واکسینه کردن به موقع دامهاست که در 6 ماهه نخست سال جاری 400 هزار دام مولد علیه این بیماری واکسینه شدند.
نظر شما